FOTORECEPT: Starodávny jablkový koláč
ingrediencie
postup
Starodávny preto,lebo recept pochádza z babičkinej kuchárskej knižky s r.1949.Osobitú chuť dodávajú ovsené vločky,ktoré sú v koláči vynikajúce.Skúste a oceníte chute našich starých mám.
v múke zamiešam kypriaci prášok a ostatné suroviny a zhnetiem cesto
Na jemne pomúčenej doske ho vyhnetiem do hladká a rozdelím na polovicu.
Vopred si môžem pripraviť -očistiť jablká a v panvici ich na troške vody rozvariť.Podľa kaslosti ich aj osladiť.Po rozvarení jablká odstavim a iba vmiešam zlatý klas,už sa nevarí.
nakoniec pridám za lyžicu medu a na veľmi slabom ohni ich ešte troch popražím.Pozor,aby sa vločky nespálili.
Obidva cesta rozvaľkám vo veľkosti plechu,plech potriem olejom,naň trochu rozsýpem opražených vločiek a dám jedno cesto.
na cesto rozsýpem vločky rovnomerne,ale trocha si nechám na vrch.Na vločky rozložím jablká a
Zakryjem druhým cestom a husto popichám vidličkou.Vrch cesta potriem mliekom.
Zbytok vločiek rozsýpem po vrchu a upečiem.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.