Pridať recept

Pstruh v slaninovom obale

2
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
pstruh
1 ks
citrón
1 zväzok
tymian
1 strúčik
cesnaku
6
slanina
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Citrón poriadne umyjeme, z polovice vyžmýkame šťavu a druhú polovicu nakrájame na plátky. Ryby umyjeme, osušíme papierovou utierkou a na povrchu urobíme zárezy. Uložíme ich do zapekacej misy, dochutíme soľou a korením.
 
2.
Do zárezov vložíme pár lístkov tymianu, prelisovaný cesnak a citrónové plátky. Ryby omotáme plátkami slaniny a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme ich do rúry a pečieme cca 20 minút, kým nebude slanina chrumkavá a ryby upečené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať