Bylinkový pstruh
2
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
pstruh
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
hrsť
čerstvé bylinky
100
g
maslo
1
KL
soľ, korenie na ryby
1
ks
citrón
4
ks
zemiak
postup
1.
Pstruhy umyjeme, osušíme a na povrchu narežeme. Dochutíme ich soľou, korením na ryby a necháme chvíľu odstáť. Polovicu byliniek nadrobno posekáme, zmiešame s polovicou masla a prelisovaným cesnakom. Takto ochuteným maslom potrieme vnútro rýb a pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
2.
Ryby uložíme na vymastený plech alebo do zapekacej misy. Pokvapkáme ich zvyšným maslom, pridáme na kolieska nakrájaný zvyšný citrón a napoly rozkrojené zemiaky dochutené soľou. Ryby prikryjeme alobalom a pri teplote 175°C pečieme 20 minút.
3.
Potom dáme alobal dole, pridáme zvyšné bylinky a pstruhy dopečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.