Pridať recept

Dusená kapusta

ingrediencie

1 ks
biela kapusta
trochu
studená voda
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
maslo

postup

1.

Odstránime zvädnuté kapustové listy.Nakrájame ju na tenké pásiky dlhé približne 0,5 cm. Kapustu vložíme do nádoby a zalejeme studenou vodou. Necháme ju pár minút postáť, aby sa kapusta stala krehkejšou.

 
2.

V nádobe necháme vodu iba do výšky asi 0,5 cm, zvyšnú vodu vylejeme. Zakryme pokrievkou. Dusíme ju pri strednej teplote, až kým vypúšťajúci ventil nezačne pískať asi10-15 min.

3.

Dochutíme soľou, čiernym korení a maslom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!