Pridať recept

Roláda s jahodovým tvarohom

6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

4 ks
vajce
4 PL
kryštálový cukor
4 PL
polohrubá múka
1 štipka
soľ

Plnka:

500 g
mäkký tvaroh
200 ml
kyslá pochúťková smotana
3 PL
práškový cukor
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
citrónová kôra
300 g
jahody

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190°C cca 15 minút. Po upečení piškótu zvinieme a necháme vychladnúť.
 
2.
V miske si zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a jahody. Plnku navrstvíme na plát cesta a opäť ho zvinieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.