Karamelové tartaletky
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
240
g
polohrubá múka
70
g
práškový cukor
20
g
kakao
1/4
KL
soľ
125
g
studené maslo
1
ks
vaječný žĺtok
200
g
biela čokoláda
70
ml
smotana na šľahanie
1
konzerva
karamelové salko
postup
1.
Múku zmiešame s kakaom, soľou, práškový cukrom, maslom a žĺtkom. Veľmi rýchlo spracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky stuhnúť.
2.
Formičky na tartaletky potrieme olejom, cesto rozdelíme do formičiek, prikryjeme ich papierom na pečenie a zaťažíme fazuľou alebo keramickými guľkami na pečenie. Pečieme 12 minút. Potom odstránime papier aj guľky a pečieme ešte ďalších 7 minút.
3.
Ak máme možnosť kúpime rovno karamelové Salko, ak nie, tak normálne salko varíme 2 hodiny pod vodou. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so smotanou. 1/4 z nej zmiešame s karamelovým salkom.
4.
Tartaletky naplníme karamelovou zmesou, polejeme bielou čokoládou a na povrchu urobíme vzor. Plnku necháme v chladničke úplne stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.