Pridať recept

Karamelové tartaletky

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

240 g
polohrubá múka
70 g
práškový cukor
20 g
kakao
1/4 KL
soľ
125 g
studené maslo
1 ks
vaječný žĺtok
200 g
biela čokoláda
70 ml
smotana na šľahanie
1 konzerva
karamelové salko

postup

1.
Múku zmiešame s kakaom, soľou, práškový cukrom, maslom a žĺtkom. Veľmi rýchlo spracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky stuhnúť.
 
2.
Formičky na tartaletky potrieme olejom, cesto rozdelíme do formičiek, prikryjeme ich papierom na pečenie a zaťažíme fazuľou alebo keramickými guľkami na pečenie. Pečieme 12 minút. Potom odstránime papier aj guľky a pečieme ešte ďalších 7 minút.
3.
Ak máme možnosť kúpime rovno karamelové Salko, ak nie, tak normálne salko varíme 2 hodiny pod vodou. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so smotanou. 1/4 z nej zmiešame s karamelovým salkom.
4.
Tartaletky naplníme karamelovou zmesou, polejeme bielou čokoládou a na povrchu urobíme vzor. Plnku necháme v chladničke úplne stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.4.2018 11:24 | |
+1 -5
To cesto sa velmi sype. Trosku sa to zlepsilo ked som pridala viac masla ale kedze som zaciatocnik nechcela som velmi experimentovat...