Pridať recept

Krémové šampiňónové cestoviny

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

80 g
slanina
1 konzerva
šampiňóny
2 ks
bambino syr
2 PL
mlieko
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
nasekaná petržlenová vňať
1 balíček
penne

postup

1.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v mierne osolenej vriacej vode. Medzitým si pripravíme omáčku.
 
2.
Slaninu nakrájame na úplne drobné kúsky a opražíme ju v panvici. Keď je slanina pekne opražená, vmiešame syr a za stáleho miešania ho rozpustíme. Ak je omáčka veľmi hustá prilejeme trošku mlieka. Omáčku dochutíme prelisovaným cesnakom, šampiňónmi a nasekanou vňaťou. Odstavíme ju.
3.
Cestoviny scedíme, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Naložíme ich na taniere a prelejeme šampiňónovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...