Moravské buchtičky
12
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Kvások:
200
ml
vlažné mlieko
1
PL
kryštálový cukor
21
g
čerstvé droždie
Cesto:
500
g
hladká múka
4
PL
kryštálový cukor
1
štipka
soľ
6
g
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
vajce
100
ml
olej
75
ml
vlažné mlieko
Plnka:
1
téglik
slivkový lekvár
2
PL
hrubá múka
2
PL
kryštálový cukor
1
PL
múka
postup
1.
V miske zmiešame múku, kryštálový cukor, soľ, kypriaci prášok a vajíčko. Kvások pripravíme zo všetkých surovín, necháme ho vykysnúť a primiešame do cesta spolu s olejom. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť.
2.
Na pomúčenú dosku vyklopíme vykysnuté cesto, rozvaľkáme ho a hrnčekom vykrajujeme buchtičky. Cesto, ktoré ostane opäť zamiesime a aj z neho povykrajujeme kolieska.
3.
Kolieska uložíme na vymastený plech. Rukami urobíme jamky, do ktorých dáme po lyžičke lekváru. Potrieme ich vajíčkom a posypeme posýpkou, ktorú sme si pripravili z múky, cukru a studeného masla.
4.
Buchtičky vložíme do vyhriatej rúry na 195°C a pečieme cca 25 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.