Pridať recept

Pečené zemiaky s bryndzovou plnkou

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
zemiak
80 g
bryndza
100 g
tvrdý strúhaný syr
100 g
slanina
1 ks
jarná cibuľka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky aj so šupkou umyjeme, rozložíme ich na plech, kde dáme trošku vody a pečieme cca 60 minút. Upečené zemiaky rozkrojíme pozdĺžne tak, aby spodok ostal spojený.
 
2.
Dochutíme ich soľou, korením, naplníme ich bryndzou, posypeme syrom, opečenou slaninou a jarnou cibuľkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...