Pridať recept

Ryžový nákyp

ingrediencie

500 g
guľatozrnná ryža
500 ml
mlieko
500 ml
voda
4 ks
vajcia
250 g
práškový cukor
250 g
palmarín
740 ml
zavárané ovocie
trochu
mletá škorica

postup

Ryžový nákyp podľa tohto receptu pripravujem veľa rokov a musím povedať, je výborný.
1.
Postup: ryžu umyjeme, mlieko a vodu dáme zovrieť, pridáme ryžu, občas premiešame a uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť.
 
2.
Bielky vyšľaháme do peny, pridáme po lyžiciach polovicu cukru, stále šľaháme. Žĺtky vymiešame so zvyškom cukru a palmarínom. Zmiešame s vychladnutou ryžou a vyšľahanými bielkami.
3.
Zapekaciu misu alebo pekáč /rozmer 20x33 cm/ vymastíme palmarínom a rozotrieme polovicu ryžovej hmoty, ovocie scedíme, pokrájame na menšie kúsky, uložíme na ryžovú hmotu, posypeme škoricou a rozotrieme druhú polovicu ryžovej hmoty. Ja som použila hruškový kompót, ale ovocie použite podľa svojej chuti. Nám najlepšie chutí s hruškami.
4.
Upečieme vo vyhriatej rúre teplota 180°C 30 minút do zlatista. Teplota a čas sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Podávame s hruškovým nálevom, ktorý sme získali po scedení. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
4.12.2015 15:12 | |
+13 -10
Blaženka, blahoželám, ryžové nakypy zbožňujem.
Podobné články
Ryža
Chyba za chybou: Stavím sa, že ste doteraz ryžu vždy varili zle!
Ak si dnes kupujete ryžu len vo vrecúškach, už sa vyhýbate tajomstvu tohto malého zrnka: bez ohľadu na to, či...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...