Pridať recept

Ragú s tekvicou

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
tekvica
1 KL
strúhaný zázvor
1 strúčik
cesnaku
150 g
cibuľa
5 PL
olivový olej
5 PL
zeleninový vývar
100 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
500 g
kuracie prsia
1 ks
farebná paprika

postup

1.
Tekvicu očistíme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame taktiež na kocky.
 
2.
V hrnci na rozpálenom oleji opražíme mäso. Pridáme zázvor, cesnak a cibuľu. Potom primiešame tekvicu, na kocky nakrájanú papriku a všetko dusíme cca 3 minúty. Prilejeme zeleninový vývar alebo vodu a na miernom ohni všetko dusíme dokým sa nevyparí aspoň polovica tekutiny.
3.
Nakoniec vmiešame šľahačku a všetko opatrne premiešame, aby bola zmes krémová. Dochutíme ju soľou, korením a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvicové dobroty počas celého roka
Pripravte si zásoby tekvicového pyré: Takto chutí najlepšie
Aj jeseň nám prináša do komôrky zásobu dobrôt, ktorú si môžeme vychutnať počas celého roka. Tekvicové...
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...