Plnená tekvica
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tekvica hokkaido
150
ml
ryža
400
ml
zeleninový vývar
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
300
g
mleté bravčové mäso
1
PL
vegeta
1
PL
sójová omáčka
60
g
tvrdý strúhaný syr
1
PL
nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme domäkka. Odstavíme ju a necháme vychladnúť.
2.
Na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso, dochutíme ho soľou, korením, vegetou, sójovou omáčkou a opekáme 10 minút. K mäsu pridáme nasekanú petržlenovú vňať, polovicu syra a uvarenú ryžu.
3.
Tekvicu umyjeme, dužinu z nej vydlabeme. Zvnútra ju dochutíme soľou a naplníme mäsovou plnkou. Uložíme ju na plech, podlejeme troškou vývaru a v rúre vyhriatej na 190°C pečieme cca 40 minút. Pred koncom pečenia ju posypeme zvyšným syrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.