FOTORECEPT: Bravčové na mede po čínsky
3
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové karé
3
PL
olej
300
g
mrkva
50
g
hrach
200
g
červená paprika
1
ks
cibuľa
marináda
2
PL
biely vínny ocot
200
ml
voda
100
ml
med
3
PL
sójová omáčka
1
KL
soľ
1/3
KL
mleté čierne korenie
postup
1.
Cesnak pretlačíme alebo nakrájame na malé kúsky. Zázvor ošúpeme a buď nastrúhame alebo nakrájame. Dáme do misky spolu s vodou, sójovou omáčkou, vínnym octom, medom, soľou a čiernym korením. Premiešame a necháme chvíľku odstáť.
2.
Na oleji sprudka orestujeme mäsko nakrájané na kocky, potom zdroj tepla zjemníme a dusíme pod pokrievkou 15 minút.
3.
Potom prilejeme marinádu a dusíme ďalších 20 minút.
4.
Pridáme mrkvu nakrájanú na slížiky a dusíme 10 minút.
5.
Potom pridáme hrach, cibuľu a červenú papriku.
6.
Dusíme ešte 5-10 minút a podávame s uvarenou ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.