Pridať recept

Plnené hroznové listy

ingrediencie

250 g
cibuľa
410 g
guľatozrná ryža
150 ml
olej
1 PL
kôpor
1/2 hrnček
mäta
1 PL
soľ
400 g
hroznové listy
150 ml
citrónová šťava

postup

1.
V hrnci zmiešame cibuľu, ryžu, olej, bylinky, soľ a citrónovú šťavu a varíme 10 minút. Dáme zovrieť trochu vody a v nej 15 minút povaríme hroznové listy. Potom ich na 10 minút vložíme do studenej vody a rozložíme na utierku, aby obschli.
 
2.
Pripravíme batôžky - do prostriedku každého listu dáme za lyžicu cibuľovej ryžovej masy a listy zabalíme ako balík. (Ak sú veľmi malé, použijeme menej plnky). Listy vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, do ktorej pridáme 50 ml citrónovej šťavy. Prikryjeme ich tanierom a varíme jednu hodinu (za ten čas sa uvaria aj hroznové listy).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!