Pridať recept

Dve variácie zemiakového šalátu

ingrediencie

K majonézovej variácii

400 g
zemiaky
1 PL
vínny ocot
1 PL
cukor
100 g
majonéza
1 PL
horčica
100 ml
kefír

K cibuľovej variácii

400 g
zemiaky
štipiek
soľ
2 PL
vínny ocot
2 PL
cukor
1 PL
olivový olej
štipiek
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

Výborné a mimoriadne obľúbené variácie zemiakového šalátu. Jedna vás poteší tradičnou majonézovou chuťou, druhá aromaticou, cibuľovou.

1.

Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke. Opláchneme ich studenou vodou a očistíme. K majonézovej variácii zemiaky nakrájame na drobné kocky, polejeme ich pol hrnčekom vody ochutenej vinným octom, cukrom a soľou.

 
2.

Niekoľkokrát jemne premiešame a keď už je úplne vychladnutý, zmiešame ich so zmesou spracovanou z majonézy, horčice a kefíru.

3.

K cibuľovej variácii šalátu nakrájame očistené zemiaky a cibuľu na kolieska a spolu ich vložíme do octového šalátového nálevu.

4.

Nezaškodí,keď tieto zemiaky niekoľkokrát v náleve premiešame, aby sa chute dobre spojili. Podávame s nadrobno nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Ak máme po ruke šalátové listy môžeme na ne šalát naložiť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Majonéza
Domáca veľkonočná majonéza - EXTRA hustá a krásne krémová! Hotová je behom pár minút a nikdy sa nazrazí, dodržujte tento postup
Chystáte sa na veľkonočné sviatky pripravovať majonézové pochúťky? Máme pre vás recept na najlepšiu domácu...
Žiadne vajce a chuť úžasná! Recept na jemnú domácu majonézu bez vajec. Zamilujú si ju nielen vegáni
Žiadne vajce a chuť úžasná! Recept na jemnú domácu majonézu bez vajec. Zamilujú si ju nielen vegáni
Počas veľkonočných sviatkov na našich stoloch kraľuje majonéza. Pridávame ju takmer do všetkého: do vajec,...