Orechová vodová bábovka
8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
23
dkg
polohrubá múka
4
ks
vajcia
25
dkg
práškový cukor
10
dkg
Hera rozpustená
1
dl
horúca voda
1/2
balíček
kypriaci prášok
5
dkg
mleté vlašské orechy
2
PL
kakao
1
hrsť
sušené hrozienka
postup
Táto bábovka má v našej rodine svoju tradíciu. Recept mám od babičky a pečiem ju často, lebo všetkým veľmi chutí. Harmónia orechov, kakaa a hrozienok jej dodáva lahodnú chuť.
1.
Bielka oddelíme od žĺtok. Žĺtka zalejeme horúcou vodou a spolu s cukrom šľaháme do peny. Postupne pridávame roztopenú HERU.
2.
Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s orechami a práškom do pečiva a dotuha vyšľahaný sneh z bielok.
3.
Cesto rozdelíme na 2 diely, do jedného primiešane preosiate kakao. Do vymastenej bábovkovej formy vylejeme bledé cesto, ktoré hrnieme viac k okrajom a pridáme časť hrozienok. Naň vylejeme kakaové cesto a pridáme ostatné hrozienka.
4.
Upečieme pri cca 175 st. a necháme vo forme vychladnúť. Vyklopíme a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sedita123123
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.