Pridať recept

Orechová vodová bábovka

8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

23 dkg
polohrubá múka
4 ks
vajcia
25 dkg
práškový cukor
10 dkg
Hera rozpustená
1 dl
horúca voda
1/2 balíček
kypriaci prášok
5 dkg
mleté vlašské orechy
2 PL
kakao
1 hrsť
sušené hrozienka

postup

Táto bábovka má v našej rodine svoju tradíciu. Recept mám od babičky a pečiem ju často, lebo všetkým veľmi chutí. Harmónia orechov, kakaa a hrozienok jej dodáva lahodnú chuť.
1.
Bielka oddelíme od žĺtok. Žĺtka zalejeme horúcou vodou a spolu s cukrom šľaháme do peny. Postupne pridávame roztopenú HERU.
 
2.
Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s orechami a práškom do pečiva a dotuha vyšľahaný sneh z bielok.
3.
Cesto rozdelíme na 2 diely, do jedného primiešane preosiate kakao. Do vymastenej bábovkovej formy vylejeme bledé cesto, ktoré hrnieme viac k okrajom a pridáme časť hrozienok. Naň vylejeme kakaové cesto a pridáme ostatné hrozienka.
4.
Upečieme pri cca 175 st. a necháme vo forme vychladnúť. Vyklopíme a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať