Zavárané brusnice
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
brusnice
1
liter
voda
300
g
cukor
postup
Takto zavarené brusnice používam do omáčky, napr. zajac, kurča na smotane. Do hrnca vylejem celý pohárik aj so šťavou tesne pred dovarením, aby ostali guličky celé. Potom dochutím už len octom, pretože cukor je v brusniciach.
Čerstvé brusnice preberieme, opláchneme, necháme odkvapkať. Naplníme menšie poháre a zalejeme sirupom. Zavrieme a sterilizujeme 15 minút.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.