Zavárané hríby
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hríby rôzne
5
ks
cibuľa
3
ks
mrkva
1
ks
nakladač Deko
podľa chuti
ocot, soľ, bobkový list
postup
Máme radi takéto zavárané hríby, napríklad k rizotu.
1.
Hríby preberieme,očistíme,väčšie rozkrojíme a vsypeme do hrnca s vriacou vodou.Necháme 5 minút povrieť a vyberieme do misy. Vodu osolíme.
2.
Predvarené hríby prelejeme čistou vodou a necháme stiecť z vody.
3.
Nakrájame si očistenú cibuľu a mrkvu, na kolieska.
4.
Podľa návodu na obale zavarovača Deko pripravíme nálev, predvarené hríby vhodíme do tohoto horúceho nálevu.
5.
Kladieme do pohárov, striedavo zeleninu a hríby. Pridáme lístok bobkového listu. Zalejeme poháre ešte nálevom. Poháre zaviečkujeme a dáme sterilizovať cca 20 minút.Potom poháre vyberieme a dáme ich hore dnom. Necháme vychladnúť.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.