Pridať recept

Zavárané hríby

ingrediencie

1 kg
hríby rôzne
5 ks
cibuľa
3 ks
mrkva
1 ks
nakladač Deko
podľa chuti
ocot, soľ, bobkový list

postup

Máme radi takéto zavárané hríby, napríklad k rizotu.
1.
Hríby preberieme,očistíme,väčšie rozkrojíme a vsypeme do hrnca s vriacou vodou.Necháme 5 minút povrieť a vyberieme do misy. Vodu osolíme.
 
2.
Predvarené hríby prelejeme čistou vodou a necháme stiecť z vody.
3.
Nakrájame si očistenú cibuľu a mrkvu, na kolieska.
4.
Podľa návodu na obale zavarovača Deko pripravíme nálev, predvarené hríby vhodíme do tohoto horúceho nálevu.
5.
Kladieme do pohárov, striedavo zeleninu a hríby. Pridáme lístok bobkového listu. Zalejeme poháre ešte nálevom. Poháre zaviečkujeme a dáme sterilizovať cca 20 minút.Potom poháre vyberieme a dáme ich hore dnom. Necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
terezkaterka3
14.8.2018 12:10 | |
+47 -7
Ako urobiť zavárané hríby, aby neboli sopľavé. Skúšal som niektoré recepty, ale vždy sa ten nálev pri jedení naťahoval. Keď ich pred jedením opláchnem vodou tak cítim iba chuť vody.
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Huby
Plný košík hríbov? Poradíme, ako ich správne uskladniť
Sezóna lesných hríbov sa pomaly začína. Domov by ste si mali doniesť len tie druhy, ktoré stopercentne poznáte...