Pridať recept

Mexická fazuľa

ingrediencie

2 ks
cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
trochu
olej
4 ks
čili paprička
1 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
1 ks
žltá paprika
5 ks
paradajka
podľa chuti
soľ
štipiek
cukor
1 ks
limeta
400 g
konzervovaná fazuľa

postup

Jednu cibuľu nasekáme nadrobno a spolu s cesnakom speníme na panvici na troške oleja. Osolíme, pridáme olúpané, na kocky nakrájané paradajky. Trochu premiešame a už môžeme pridať všetky papriky, štipľavé pokrájané na kolieska a farebné na kocky. Keď sa niekoľko minút pražia, prisypeme aj konzervovanú fazuľu. Vlejeme šťavu z limetky a trošku cukru. Necháme spolu prevrieť a keď jedlo stiahneme z ohňa, obohatíme ho cibuľou pokrájanou na kolieska. Podávame s dobrým bielym chlebom alebo na mexický spôsob s tacom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
poseidonn
14.4.2013 12:55 | |
+0 -0
4ks chilli papricky? to teda musi byt riadna sila.. :)
Podobné články
Hŕstková polievka
Nemusíte dlho čakať! Triky, ako uvariť strukoviny aj bez zdĺhavého namáčania, skúste to hneď teraz
Obľubujete strukoviny, ale odrádza vás zdĺhavé namáčanie pred varením? Máme pre vás niekoľko tipov, vďaka...
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Fazuľové muffiny
Fazuľa v dezertoch? Vyskúšajte zdravšiu alternatívu pečenia
Pri predstave pridania fazule do sladkých receptov sa možno niektorí z vás zdesia. No nikdy sa netreba báť...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...