Pridať recept

Čučoriedkovo-citrónové cupcakes

ingrediencie

Korpus

10 PL
kryštálového cukru
1/2 ČL
soli
1/2 ČL
prášku do pečiva
1/8 ČL
sódy
1/4 hrnček
rozpustenej rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť
1/2 hrnček
hladkej múky a jedna lyžica navyše
1 ks
veľké vajíčko alebo 2 menšie
1/2 hrnček
cmaru
1/2 hrnček
plnotučného mlieka
trochu
kôry z 1 citróna
3/4 hrnček
čučoriedok

Krém

1/2 hrnček
smotanového syra mascarpone
3 PL
rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
trochu
kôry z 1 citróna
1 ČL
vanilkového extraktu
1/8 ČL
sódy
1/2 hrnček
práškového cukru
3 PL
kvalitnej čučoriedkovej marmelády nemusí byť
1 ČL
citrónovej šťavy

postup

Pre leto je typické nielen čerstvé ovocie, ale tiež posedenia s priateľmi, záhradné párty a grilovačky. Ideálnym pohostením k týmto príležitostiam sú tortové „jednohubky“- tzv. cupcakes.
1.
Rúru predhrejete na 175 °C. Vo veľkej mise zmiešate múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva, soľ a sódu. Všetko starostlivo preosejete a premiešate tak, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne spojili. V ďalšej mise zľahka vyšľaháte rozpustenú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť s vajíčkom. Potom do zmesi pridáte cmar, mlieko a citrónovú kôru. Nakoniec do mokrej zmesi vmiešate alebo zľahka zašľaháte múčnu zmes.
 
2.
Miešate alebo zľahka mixujete, pokiaľ nie sú všetky ingrediencie spojené. Nakoniec obalíte umyté a odkvapkané čučoriedky vo zvyšnej múke. Vďaka tomuto malému triku vám čučoriedky neklesnú na dno košíčkov a budú krásne rozprestreté. Pečiete asi 25 minút, alebo pokiaľ nevyjde z cesta špajdľa suchá. Korpusy necháte ešte 5 minút na plechu, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku a necháte celkom vychladnúť.
3.
Na krém vyšľaháte rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť spolu so smotanovým syrom (mascarpone). Vmiešate citrónovú kôru, vanilkový extrakt a soľ. Postupne pridávate práškový cukor a šľaháte aspoň 5 minút, pokiaľ nedosiahnete krásne hladkú konzistenciu. Ak chcete mať krém extra čučoriedkový, pridáte do neho 3 lyžice dobrej čučoriedkovej marmelády. Na záver zľahka vmiešate citrónovú šťavu.
4.
Korpusy zdobíte pripraveným krémom, čerstvými čučoriedkami a čerstvo nastrúhanou kôrou z citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať