Černice zavarené v cukre
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
černice
750
g
cukor
250
ml
voda
postup
1.
Vo vode necháme rozpustiť cukor, vymiešame cukrový sirup a opatrne doň vmiešame očistené černice. Po 2 minútach ich dierkovanou naberačkou vyberieme.
2.
Cukor privedieme k varu a varíme asi 5 minút. Necháme ho vychladnúť, nalejeme na ostružiny a do druhého dňa necháme zmes odpočívať.
3.
Druhý deň cukor zlejeme, dobre prevaríme pozbierame penu. Necháme ho vychladnúť a opäť nalejeme na ovocie.
4.
Tretí deň šťavu uvaríme ešte raz spolu s černicami na miernom ohni. Mierne vychladnutú zmes plníme do pohárov, ktoré uzavrieme a sterilizujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.