Jahodová marmeláda
2
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahody
500
g
krupicový cukor
postup
1.
Jahody poriadne umyjeme, očistíme, popučíme a cez husté sitko pretlačíme do hrnca, kde sa bude variť. Takto získanú kašu privedieme za stáleho miešanka k varu.
2.
Vmiešame krupicový cukor a zmes len krátko povaríme. Nesmie sa variť dlho, lebo jahody by stratili krásnu červenú farbu a arómu.
3.
Skúška toho, či je marmeláda hotová sa robí nasledovne. Kovovú lyžicu ponoríme do marmelády, vytiahneme ju a pokiaľ odpadá, časť ostane na lyžici, marmeláda je hotová. Ak rýchlo steká, je potrebné ju ešte chvíľu povariť.
4.
Naplníme ju do vopred nahriatych pohárov a ihneď uzavrieme viečkom. Nakoniec ich na 5 minút otočíme hore dnom a máme hotovo.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.