Hydinová krémová polievka
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
kuracie mäso
1,2
litre
hydinový vývar
200
g
zelenina
maslo
múka hladká
soľ
mleté čierne korenie
muškátový orech mletý
postup
1.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú zeleninu a na miernom ohni opražíme asi 3 min. Zeleninu poprášime múkou, premiešame a ešte chvíľu dusíme.
2.
Hrniec odstavíme, prilejeme vývar, zeleninu rozmixujeme. Potom necháme polievku zovrieť (prípadnú penu odoberieme).
3.
Pridáme nadrobno nakrájané uvarené mäso a ešte 20 min. varíme. Pridáme smotanu, soľ, mleté čierne korenie,muškátový oriešok. Chvíľku prevaríme a odstavíme. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s pečivom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
hviezdickaZ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.