Medové marhule so šľahačkou
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
marhule
200
ml
voda
100
ml
biele suché víno
100
g
kryštálový cukor
40
g
med
1
PL
rum
250
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Marhule vložíme na chvíľu do vriacej vody, necháme ich vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na štvrtiny.
2.
Medzitým v menšom hrnci zmiešame vodu, víno, cukor, med a zmes chvíľu povaríme. Potom prilejeme rum a ešte horúcou zalejeme marhule.
3.
Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a podávame ju s medovými marhuľami ako dezert.
4.
TIP: Takto pripravené marhule môžeme aj zavariť v sklenených fľašiach, samozrejme bez šľahačky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.