Cuketa plnená mletým mäsom
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
cuketa
100
g
encián
400
g
mleté mäso
200
g
uvarená ryža
80
g
kečup
1
ks
vajce
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
50
ml
olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
zeleninový vývar
postup
1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s mletým mäsom. Pridáme uvarenú ryžu, kečup, vajce, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
2.
Cukety umyjeme, rozkrojíme napoly a vnútro vydlabeme. Naplníme ich pripravenou mäsovou zmesou, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 20 minút.
3.
Potom ich podlejeme vývarom, pokvapkáme olejom a na vrch nastrúhame syr. Zapečieme ich a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.