Pridať recept

Tartaletky s banánom a tvarohovým krémom

Tartaletky s banánom a tvarohovým krémom
Zdroj: dreamstime
16
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

250 g
hladká múka
150 g
maslo
1 ks
vajce
75 g
práškový cukor
1 štipka
soľ

Krém:

500 g
mäkký tvaroh
1 balíček
vanilkový cukor
100 g
biela čokoláda
200 g
smotana na šľahanie
16 g
želatína
2 ks
banán

postup

1.
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto, vytvoríme z neho guľu, zabalíme ju do potravinárskej fólie a cesto uložíme na 30 minút do mrazničky.
 
2.
Z cesta vyvaľkáme okrúhly plát, ten rozdelíme na 16 častí a každú z nich natlačíme do formičky tak, aby cesto zakrývalo aj jej okraje. Cesto poprepichujeme vidličkou, na každé z nich uložíme papierový košíček na muffiny, ktorý zaťažíme fazuľou. Košíčky vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme 15 minút. Potom ich vytiahneme, zbavíme košíčkov so záťažou a necháme vychladnúť.
3.
V 100 ml vody rozpustíme želatínu. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh zmiešame s rozpustenou čokoládou a cukrom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme želatínu a za stáleho miešania ju rozpustíme. Želatínu ochladzujeme tým, že po lyžiciach primiešavame tvaroh.
4.
Krém vložíme stuhnúť do chladničky. Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do krému. Banány olúpeme a nakrájame na kolieska.
5.
Do každého košíčka uložíme cca 3 plátky banánu a zakryjeme ich tvarohovým krémom. Ten vrstvíme pomocou cukrárenského vrecka. Hotové košíčky uložíme do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať