Pridať recept

Malinová panna cotta

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Panna cotta:

250 g
maliny
50 g
krupicový cukor
300 ml
smotana na šľahanie
50 ml
mlieko
2
želatína

Na ozdobu:

250 g
maliny
2 PL
krupicový cukor

postup

1.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju napučať. Maliny spolu s cukrom privedieme v hrnci k varu. Rozmixujeme ich a prepasírujeme cez sitko.
 
2.
V inom hrnci necháme prejsť varom smotanu s mliekom. Hrniec odstavíme z platničky a do smotany zamiešame vyžmýkanú želatínu a malinové pyré. Za občasného miešania zmes necháme mierne vychladnúť a potom ju nalejeme do pohárov. Vložíme ju stuhnúť do chladničky.
3.
Pred podávaním polovicu malín s cukrom privedieme k varu. Horúcu omáčku nalejeme na dezert a na vrch uložíme zvyšné maliny. Ihneď dezert podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať