Malinová panna cotta
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Panna cotta:
250
g
maliny
50
g
krupicový cukor
300
ml
smotana na šľahanie
50
ml
mlieko
2
želatína
Na ozdobu:
250
g
maliny
2
PL
krupicový cukor
postup
1.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju napučať. Maliny spolu s cukrom privedieme v hrnci k varu. Rozmixujeme ich a prepasírujeme cez sitko.
2.
V inom hrnci necháme prejsť varom smotanu s mliekom. Hrniec odstavíme z platničky a do smotany zamiešame vyžmýkanú želatínu a malinové pyré. Za občasného miešania zmes necháme mierne vychladnúť a potom ju nalejeme do pohárov. Vložíme ju stuhnúť do chladničky.
3.
Pred podávaním polovicu malín s cukrom privedieme k varu. Horúcu omáčku nalejeme na dezert a na vrch uložíme zvyšné maliny. Ihneď dezert podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.