Karamelový cheesecake s čučoriedkami
10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
220
g
hladká múka
125
g
maslo
30
g
práškový cukor
1
ks
žĺtok
1
PL
kyslá smotana
2
PL
ľadová voda
Plnka:
750
g
jemný tvaroh
1/2
konzerva
karamelové salko
250
ml
smotana na šľahanie
12
želatína
500
g
čučoriedky
1
balíček
prášková želatína
postup
1.
Múku premiešame s cukrom, pridáme na kocky nakrájané maslo, žĺtok, smotanu a ľadovú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na dve hodiny do chladničky.
2.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vložíme ho do formy tak, aby siahalo cca do polovice okrajov a poprepichujeme ho vidličkou. Uložíme naň papier na pečenie, zasypeme ho fazuľou a vložíme do rúry. Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 20 minút. Potom záťaž aj papier odstránime a pečieme ďalších 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
3.
Plátkovú želatínu namočíme do misky s vodou. Potom ju rozpustíme cca v 3 lyžičkách zohriatej smotany a necháme vychladnúť. Tvaroh vyšľaháme s karamelovým salkom do peny, vmiešame smotanu a želatínu.
4.
Hotovú tvarohovú zmes nalejeme do vychladnutého korpusu, povrch uhladíme a cheesecake vložíme na 20 minút do chladničky. Potom naň uložíme čučoriedky, zalejeme ich druhou želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale a cheesecake opäť vložíme do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.