Pridať recept

Domáci chlieb so semienkami

ingrediencie

300 g
aktívny žitný kvások
325 g
hladká žitná chlebová múka
12 g
soľ
30 g
tekvicové semienka
30 g
slnečnicové semienka
10 g
ľanové semienka
200 g
vlažná voda

postup

1.
Recept na aktívny žitný kvások nájdete aj s podrobným postupom v receptoch. Múku zmiešame so soľou, pridáme časť vody a všetko ostatné suroviny. Vymiesime redšie lepivé cesto, ktoré necháme 30 minút odstáť.
 
2.
Formu na chlieb vymastíme olivovým olejom a vysypme otrubami. Vložíme do nej cesto, potrieme ho olivovým olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou a a necháme kysnúť 3 hodiny.
3.
Pred pečením zohrejeme rúru na 260°C. Na spodok rúry vložíme plech s vriacou vodou a nad ňu formu s chlebom. Pečieme pri teplote 230°C 20 minút. Potom vytiahneme plech s vodou, teplotu znížime na 190°C a pečieme ďalších 30 minút.
4.
Upečený chlieb ešte 10 minút necháme v teplej rúre. Potom ho opatrne vyberieme, vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...