Pridať recept

Tvarohovo-jahodová zmrzlina

6
porcií
410
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
plnotučné mlieko
250 ml
smotana na šľahanie
250 g
mäkký tvaroh
120 g
krupicový cukor
4 ks
vaječný žĺtok
1/2 ks
vanilkový lusk
400 g
jahody

postup

1.
Mlieko so smotanou ohrejeme v hrnci. Pozor, nesmie sa variť! Jahody rozmixujeme na pyré.
 
2.
V miske, ktorú položíme nad vodný kúpeľ vyšľaháme tvaroh so žĺtkami a cukrom za cca 5 minút. Za stáleho šľahania primiešame ohriate mlieko so smotanou. Miešame, dokým zmes nezhustne, ale opäť nesmie prejsť varom.
3.
Potom primiešame dužinu z vanilkového lusku, jahodové pyré a celú zmes poriadne premiešame. Prelejeme ju do vhodnej nádoby, ktorú vložíme do mrazničky. Každých 30 minút ju vyberieme a prešľaháme, až dokým nebude dostatočne zamrznutá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať