Pridať recept

FOTORECEPT: Slivkovo hroznové čatní

ingrediencie

1000 g
slivky
250 g
hrozno
150 g
sušené hrozienka
1 ČL
nastrúhaný zázvor
1 ks
cibuľa
1 ks
celá škorica
1 ks
badián
100 g
hnedý cukor
250 ml
červené víno
2 ks
paprička čili
1 vetvička
čerstvý tymián

postup

čatní je ovocná pikantná omáčka ktorú si môžete pripraviť len tak k obedu, napr. k pečenej kačke, ale môžete si ho pripraviť aj do zásoby...
1.
nachystáme si jednotlivé suroviny - sušené hrozienka namočíme a potom dobre opláchneme pod tečúcou vodou, slivky umyjeme, prepolíme a odkôstkujeme, hrozno prepolíme a vyberieme kôstky, cibuľu nakrájame celkom nadrobno, zázvor očistíme a nastrúhame najemno, čili papričky posekáme nadrobno
Fotorecept: Slivkovo hroznové čatní
Fotorecept: Slivkovo hroznové čatní
Zdroj: evauhlik
 
2.
všetky suroviny dáme do kastrólika a prikryté varíme všetko spolu asi hodinu, potom odokryjeme, vyberieme škoricu a badián a redukujeme do požadovanej hustoty, priebežne ochutnávame a dochucujeme ak treba cukrom, prípadne viac čili... horúce čatní naplníme do pohárov, zavrieme a dáme do suchého dunstu (zakryjeme dekou a necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa)... sterilizovať nie je potrebné
Fotorecept: Slivkovo hroznové čatní
Fotorecept: Slivkovo hroznové čatní
Zdroj: evauhlik
3.
čatní nemá byť príliš husté, je to skôr taká hustejšia omáčka s kúskami ovocia
Fotorecept: Slivkovo hroznové čatní
Fotorecept: Slivkovo hroznové čatní
Zdroj: evauhlik
4.
čatní je výborné ako príloha k syrom, ale hlavne ku grilovanému mäsu, k divine, k pečenému mäsu...
Fotorecept: Slivkovo hroznové čatní
Fotorecept: Slivkovo hroznové čatní
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
15.1.2017 12:17 | |
+0 -0
Pre aký počet porcii je to ???
Anonymný nick
31.8.2015 08:34 | |
+4 -3
To zasa aký expert vymyslel, že omáčka sa bude volať čatni? *501*
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...