Pridať recept

Kysnutý koláč s pudingovou plnkou

6
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

500 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
40 g
čerstvé droždie
250 ml
vlažné mlieko
1 KL
cukor
120 g
maslo
1 ks
vajce
1 PL
práškový cukor

Plnka:

500 ml
mlieko
2 balíčky
kakaový puding
2 ks
žĺtok
30 g
maslo
2 PL
krupicový cukor

Ostatné:

1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme lyžicu cukru, droždie a kvások necháme pracovať. V miske potom zmiešame múku, soľ, kvások, maslo, vajíčko a práškový cukor. Vymiešame celistvé cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť.
 
2.
Medzitým si podľa návodu na obale pripravíme čokoládový puding. Necháme ho vychladnúť, potom vmiešame rozpustené maslo a žĺtky.
3.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku. Rozvaľkáme ho na veľký plát, ktorý potrieme čokoládovou plnkou. Zvinieme ho, vložíme do formy na bábovku alebo srnčí chrbát a necháme tam ešte 15 minút kysnúť.
4.
Potom koláč potrieme vajíčkom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme do zlatista. Upečený koláč necháme vychladnúť a podľa chuti ho môžeme poliať čokoládovou alebo bielkovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.