Zaváranina z marhúľ
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,2
kg
zrelé marhule
1
kg
krupicový cukor
postup
1.
Na marmeládu sa doporučuje použiť veľmi zrelé, sladké a hlavne mäkké marhule. Umyjeme ich, osušíme a vykôstkujeme. Cez hrubšie sito ich prepasírujeme do hrnca, vznikne nám pyré.
2.
Pridáme cukor a za stáleho miešania marmeládu varíme dovtedy, kým nebude stekať z lyžice. Ešte vriacu marmeládu plníme do sklenených pohárov. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom, prípadne sterilizujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.