Šťavnatý marhuľový koláč
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
marhule
1
ks
vajce
70
g
práškový cukor
50
ml
olej
50
ml
vaječný likér
50
g
hladká múka
50
g
škrobová múčka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Marhule môžeme použiť čerstvé ak je sezóna, ale aj zavárané. Čerstvé marhule umyjeme, zbavíme kôstok a rozkrojíme napoly.
2.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame olej, vaječný likér, múku zmiešanú s kypriacim práškom a škrobovou múčkou. Vymiešame hladké cesto, z ktorého polovicu vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
3.
Na cesto rozložíme marhule, zalejeme ich zvyšným cestom a vložíme do rúry. Pri teplote 180°C pečieme koláč cca 30 minút do zlatista. Upečený ho necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.