Pridať recept

Šťavnatý marhuľový koláč

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
marhule
1 ks
vajce
70 g
práškový cukor
50 ml
olej
50 ml
vaječný likér
50 g
hladká múka
50 g
škrobová múčka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Marhule môžeme použiť čerstvé ak je sezóna, ale aj zavárané. Čerstvé marhule umyjeme, zbavíme kôstok a rozkrojíme napoly.
 
2.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame olej, vaječný likér, múku zmiešanú s kypriacim práškom a škrobovou múčkou. Vymiešame hladké cesto, z ktorého polovicu vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
3.
Na cesto rozložíme marhule, zalejeme ich zvyšným cestom a vložíme do rúry. Pri teplote 180°C pečieme koláč cca 30 minút do zlatista. Upečený ho necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hit leta: Dierkovaný koláč
Letný hit: Dierkovaný koláč
Jednoduchý, rýchly a extra šťavnatý koláč, ktorý si okamžite zamilujete.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...