Pridať recept

FOTORECEPT: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou

Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

rizoto

200 g
olivy
2 KL
maslo
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
300 g
ryža
80 ml
biele víno
750 ml
zeleninový vývar
soľ
petržlenová vňať
parmezán

Marinovaná cvikla

1 ks
červená repa
1 KL
balsamico
1 PL
vínny ocot
3 PL
panenský olivový olej
1 KL
cukor

postup

Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Cviklu najprv uvaríme do mäkka (trvá to asi 45 minút) a necháme vychladiť.
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Potom ju ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Plátky namočíme do marinády z balcamica, vínneho octa, oleja a cukru a necháme v chladničke aspoň 3 hodiny (ideálne cez noc- aspoň 8-10 hodín)
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Potom si urobíme rizoto: Na masle speníme cibuľku a pridáme celé olivy.
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Olivy orestujeme asi 3 minútky a pridáme ryžu. Restujeme ďalšie 2 minútky.
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Prilejeme víno, premiešame a necháme vypariť.
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Potom postupne, naberačku po naberačke pridávame vývar. Vždy, keď sa vývar vyparí, pridáme ďalšiu naberačku.
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Na záver primiešame 1 PL masla a hrsť nastrúhaného parmezánu.
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
9.
Na dno formičky dáme plátky marinovanej repy, potom uložíme vrstvu rizota, potom opäť repu a na záver opäť rizoto.
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
10.
Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a okolo rizota polejeme marinádu. Dobrú chuť!
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Fotorecept: Prekladané rizoto s marinovanou cviklou
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.