Pridať recept

Domáci vanilkový puding

2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
mlieko
5 ks
žĺtok
90 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový lusk
30 g
kukuričný škrob

postup

1.
Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, pridáme vyškriabanú dužinu z vanilkového lusku a aj samotný lusk. Pri strednej teplote mlieko necháme zovrieť. Vyberieme vanilkový lusk.
 
2.
V miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, kukuričným škrobom a za stáleho miešania túto zmes primiešame do vriaceho odstaveného mlieka. Celú zmes vrátime na oheň a pri strednej teplote uvaríme hustý puding.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať