Pridať recept

Panna cotta s broskyňami

6
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
smotana na šľahanie
200 ml
mlieko
45 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový lusk
2 balíčky
želatínový prášok Dr.Oetker
4 ks
broskyňa

postup

1.
Mlieko a smotanu nalejeme do menšieho hrnca, pridáme vyškriabanú dužinu z vanilkového lusku a cukor. Zmes necháme pomaly zohrievať, ale nesmie začať vrieť!
 
2.
Medzitým si pripravíme jeden balíček želatíny podľa návodu na obale. Keď je už smotana dosť horúca, odstavíme ju z ohňa a primiešame želatínu. Zmes nalejeme do pohárov a uložíme ich stuhnúť do chladničky na cca 6 hodín.
3.
Broskyne olúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a uložíme na vrch pohárov. Zalejeme ich druhou želatínou pripravenou podľa návodu na obale a dezert opäť na chvíľu vložíme do chladničky stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať