Lízanky alá jablkový koláč
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
1/2
KL
kypriaci prášok do pečiva
100
g
práškový cukor
150
g
maslo
1
ks
vajce
40
ml
smotana na šľahanie
2
PL
citrónová šťava
20
ml
rum
2
KL
mletá škorica
2
ks
jablko
postup
1.
V miske zmiešame cukor, na kocky nakrájané maslo, múku, kypriaci prášok, škoricu, citrónovú šťavu, rum a spracujeme husté cesto. Zabalíme ho do fólie a vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Jablká olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricou. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho kolieska. Do stredu každého kruhu dáme trošku ochutených jabĺk, uložíme paličku a zakryjeme ich druhým kruhom. Vrch môžeme ozdobiť odrezkami, rôznymi výrezmi.
3.
Lízanky uložíme na plech a pri teplote 170°C pečieme cca 10 minút do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.