Babkin jablkový koláč so zmrzlinou
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
jablko
200
g
maslo
450
g
hladká múka
200
g
práškový cukor
1
ks
vajce
3
KL
mletá škorica
2
balíčky
vanilkový cukor
250
ml
vanilková zmrzlina
postup
1.
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. V miske z masla, múky, práškového cukru a vajíčka vymiesime hladké cesto. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti a obe z nich rozvaľkáme tak, aby pokryli dno plechu alebo zapekacej misy.
2.
Na plech vymastený maslom, vysypaný múkou uložíme prvý plát cesta. Uložíme naň nastrúhané jablká, posypeme ich mletou škoricou a vanilkovým cukrom. Na jablká uložíme druhý plát cesta, ktorý poprepichujeme vidličkou.
3.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 40 minút. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a ešte teplý ho podávame s vanilkovou zmrzlinou.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.