Čerešňový koláč s kyslou smotanou
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
700
g
čerešne
300
g
polohrubá múka
3
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
200
g
maslo
200
g
kyslá pochúťková smotana
150
g
práškový cukor
2
ks
vajce
50
g
mleté mandle
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a rúru zapneme na 200°C.
2.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Rozpustené už vychladnuté maslo zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a vajíčkami. Opatrne vmiešame sypkú zmes a mleté mandle. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech.
3.
Na vrch uložíme čerešne, koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.