Buchtičky na hamburger
12
porcií
255
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Fermentácia:
166
g
hladká múka
166
g
voda
1/8
KL
sušené droždie
Cesto:
150
ml
polotučné mlieko
333
g
hladká múka
150
g
rozpustené maslo
40
g
cukor
2
ks
vajce
20
g
soľ
20
g
čerstvé droždie
trochu
sezam na posypanie
postup
1.
Najskôr v miske zmiešame hladkú múku, vodu, sušené droždie a vymiešame hladké tekuté cestíčko. Zakryjeme ho fóliou a vložíme na noc do chladničky.
2.
Do misy na druhý deň nasypeme múku, urobíme v nej jamku, rozdrobíme droždie a zalejeme ho vlažným mliekom. Od okrajov zľahka vmiešame múku a vytvoríme tekuté cestíčko. Kvások necháme 15 minút pracovať. Pridáme fermentáciu, zvyšné mlieko, cukor, jedno vajce a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme a necháme dve hodiny kysnúť.
3.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 12 bochníčkov, ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Necháme opäť hodinu kysnúť. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a pri teplote 230°C pečieme 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.