Ríbezľový topping
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
šťava z ríbezlí
1
PL
Gelfix klasik
1
kg
cukor
voda
postup
Tento ríbezľový topping je výborný na zmrzlinu alebo k lievancom či palacinkám.
1.
Ríbezle očistíme a rozvaríme vo vlastnej šťave. Precedíme cez sitko, aby sme dostali iba šťavu.
2.
Na 1 liter šťavy pridáme 1 lyžicu Gelfixu a 1 kg cukru. K šťave najprv pridáme Gelfix s 1 PL cukru, povaríme asi 1-2 minútky a potom pridáme zvyšok cukru a povaríme ešte 5 minút.
3.
Ak sa Vám topping zdá hustý, môžte pridať trocha vody. Ak Vám náhodou zhustne, pred použitím ho stačí trošička ohriať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.