Pridať recept

FOTORECEPT: Ríbezľovo - malinový rôsol

Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Zdroj: helkahelenka

ingrediencie

1 liter
šťava z ríbezlí a malín
1 kg
kryštálový cukor
1 ks
Gelfix 1 ku 1

postup

Do koláčov máme najradšej mierne kyslý džem alebo rôsol. A ríbezle sú na to ako stvorené. Maliny dodajú krásnu vôňu a farbu. Majú ho radi aj deti na chlebík.
1.
Očistené ríbezle a maliny dáme do hrnca a necháme povariť asi 10 minút.
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Zdroj: helkahelenka
 
2.
Cez sitko prepasírujeme ovocie, aby sme dostali čistú šťavu.
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Zdroj: helkahelenka
3.
Gelfix 1:1 zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Varíme za stáleho miešania asi 1 minútu.
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Zdroj: helkahelenka
4.
Potom pridáme zvyšný cukor a varíme ešte 5-10 minút. Môžme si urobiť skúšku - tak, že dáme lyžicu rôsolu na tanierik. Ak nám už stuhne, môžme odstaviť plyn.
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Zdroj: helkahelenka
5.
Plníme do pripravených pohárov, ktoré dôkladne uzavrieme a otočíme hore dnom aspoň na 10 minút.
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Fotorecept: Ríbezľovo - malinový rôsol
Zdroj: helkahelenka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.