Pridať recept

Pudingová torta s banánom

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

3 ks
vajce
80 g
kryštálový cukor
100 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
kakao

Plnka:

700 ml
mlieko
2 balíčky
banánový puding
3 ks
banán
1 PL
rum
1 PL
citrónová šťava
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
smetafix
1/2 balíček
želatínový stužovač za studena
30 ml
vaječný likér
1 balíček
tmavá čokoládová poleva
trochu
nastrúhaná čokoláda na ozdobu

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 170°C, tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Hotové cesto nalejeme do formy a vložíme piecť do vyhriatej rúry na cca 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme.
 
2.
Puding pripravíme podľa návodu na obale z mlieka, cukru a pudingového prášku. Medzitým banány olúpeme, nakrájame ich na menšie kúsky a uložíme na korpus. Ukladáme ich však tak, aby ich nebolo vidno, čiže od stredu a necháme si cca 3 cm okraj bez banánov.
3.
Vychladnutý puding dochutíme citrónovou šťavou, rumom a primiešame doň vyšľahanú smotanu. Pozor ale miešame metličkou úplne zľahka. Nakoniec vmiešame stužovače a hotový krém nalejeme na banány.
4.
Vrch torty ozdobíme čokoládovou polevou a boky podľa fantázie kúskami čokolády. Celú tortu vložíme najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať