Cheesecake s arašidovým maslom
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslové sušienky
50
g
slané arašidy
100
g
horká čokoláda
70
g
maslo
500
g
syr Philadelpha
200
g
kryštálový cukor
250
g
jemné arašidové maslo
125
ml
kyslá smotana
3
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
1
balíček
tmavá čokoládová poleva
8
ks
bonbóny
postup
1.
Rúru si dáme vyhriať na 170°C a okrúhlu formu na vystelieme papierom na pečenie. Sušienky rozmixujeme na prach, zmiešame spolu s arašidmi a zalejeme rozpustenou čokoládou s maslom. Zmes rukami vymiešame a natlačíme na dno formy. Korpus zatiaľ odložíme do chladničky.
2.
Na krém si vymiešame krémový syr a kyslú smotanu s cukrom. Neskôr pridáme arašidové maslo, nakoniec po jednom vajíčka a žĺtka. Hotový krém navrstvíme na korpus, uhladíme ho a vložíme do rúry. Na dno rúry vložíme aj hlboký plech s horúcou vodou, aby nám cheesecake počas pečenia nepraskol.
3.
Pečieme cca 50 minút. Hotový cheesecake vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Polejeme ho čokoládovou polevou, ozdobíme bonbónmi (nemusia byť) a vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.