Pridať recept

Pečené buchty

16
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
1 balíček
sušené droždie Dr.Oetker
štipiek
soľ
80 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 ml
vlažné mlieko
100 g
vychladnutého rozpusteného masla
1 ks
nastrúhaná citrónová kôra
1 ks
vajce
ČL
džem, nutela, tvaroh

postup

Klasické slovenské pečené buchty.
V mise si zmiešame múku, droždie, soľ, cukor, vanilkový cukor, mlieko, maslo, kôru a vajce. Zo surovín ručne vypracujeme hladké cesto aby sa nelepilo na stenu misy. Zmes poprášime múkou, zakryjeme handrou a necháme na teplom mieste vykysnúť 60 minút. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyváľkáme na asi výšku jedného centimetra. Cesto rozkrájame na štvorčeky asi na 6x6 cm. Do stredu štvorčeka vkladáme pomocou dvoch kávových lyžičiek buď džem, nutelu alebo tvaroh podľa toho načo máte chuť. Protiľahlné rohy cesta spojíme do šatôčky aby náplň nevytiekla a vytvoríme guľôčku. Buchty kladieme spojom nadol do radu vedľa seba ale musíme všetky strany guľôčky potreť olejom inak by sa po upečení nedali od seba oddeliť. Pečieme na 190 stupňov asi 35 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať