Biskupský chlebíček
6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný bielok
100
g
hladká múka
180
g
práškový cukor
100
g
mleté vlašské orechy
150
g
kandizované ovocie (podľa chuti)
postup
1.
Rúru si vyhrejeme na 150°C a formu na chlebík si vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme maslom.
2.
Bielka dáme do misky a začneme šľahať. Keď už začnú tuhnúť, pomaly po lyžiciach primiešame cukor a ďalej šľaháme, až dokým nedostaneme tuhý lesklý sneh. Orechy zmiešame s kandizovaným ovocím a pridáme do bielkovej hmoty, nakoniec do nej vmiešame múku.
3.
Cesto vylejeme do formy, povrch uhladíme a chlebíček vložíme do rúry piecť na cca 45 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.