Pridať recept

Broskyňová torta so želé

ingrediencie

4 ks
vajcia
6 PL
jemný kryštálový cukor
6 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
2 PL
kakao
1/2 balíček
prášok do pečiva DrOetker

Plnka

450 g
broskyňový smotanový jogurt
200 ml
šľahačková smotana 33
1 balíček
želatínový stužovač za studena DrOetker
2 balíčky
vanilkový cukor DrOetker
200 ml
kyslá pochúťková smotana
podľa chuti
práškový cukor
1 balíček
Smetafix DrOetker
740 ml
broskyňový kompót

Želé

1 balíček
zlatý klas DrOetker
1 balíček
džús Bolero v prášku
400 ml
voda

Na zdobenie

1 ks
šľahačka v prášku DrOetker

postup

Recept vznikol podľa mojich predstáv a chuti. Výsledná chuť je výborná! Broskyne patria k môjmu najobľúbenejšiemu ovociu.
1.
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a na najnižšom stupni múku s práškom do pečiva, kakao. Upečieme v tortovej forme priemer 24 cm, ktorú vymúčime a vymastíme. Pečieme pri teplote 180°C 20 minút. Ešte chvíľu necháme vo forme, vyberieme a necháme vychladnúť.
 
2.
Plnka: jogurty, kyslú smotanu premiešame, pridáme práškový cukor podľa chuti, vanilkový cukor, vyšľahanú šľahačkovú smotanu so smetafixom a želatínový stužovač za studena pripravený podľa návodu. Plnka nie je taká tuhá ako so želatínou, je jemnejšia.
3.
Kompót precedíme a broskyne pokrájame na menšie kúsky. Korpus dáme naspäť do formy, pokropíme šťavou z kompótu, poukladáme kúsky broskýň a rozotrieme pripravenú plnku. Odložíme do chladu na 6 hodín. Vyberieme a nalejeme mierne vychladnuté želé. Necháme stuhnúť, formu odstránime a ozdobíme podľa vlastnej fantázie, dáme zachladiť a podávame.
4.
Želé: 400 ml vody, 1ks práškový džús Bolero a zlatý klas uvaríme na želé ako puding. Necháme mierne vychladnúť. Želé nesmie byť horúce, lebo by sa plnka púšťala. /Bolero kupujem v Jednote/ Môžete použiť aj iný, podľa toho aké ovocie použijete. Nemusí byť iba Bolero.
Broskyňová torta so želé
Broskyňová torta so želé
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať