Opečené zemiakové šúľance nasladko
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
1/2
KL
soľ
50
g
škrobová múčka
150
g
hrubá krupica
1
ks
vajce
150
g
hrubá múka
trochu
masť
podľa chuti
mletý mak
podľa chuti
strúhanka
podľa chuti
strúhaný perník
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a potom ich nastrúhame na dosku. Posolíme, pridáme škrobovú múčku, krupicu, vajce a za postupného pridávania hrubej múky vypracujeme pevné cesto.
2.
Z cesta urobíme šúľance, ktoré varíme v posolenej vode 5-8 min. Scedíme, necháme odkvapkať a opečieme dozlatista na masti.
3.
Podávame ich posypané makom, nasucho opraženou strúhankou alebo strúhaným perníkom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.