Zemiakové lokše so smotanou
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
1
ks
cibuľa
1
PL
olej
2
PL
kyslá smotana
1
ks
vajce
trochu
soľ
150
g
hladká múka
trochu
olej na praženie
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a ešte horúce ich roztlačíme. Vmiešame cibuľu opraženú na oleji, smotanu, vajce, soľ a toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.
2.
Z cesta tvoríme placky a opekáme na oleji dozlatista z oboch strán. Hotové lokše ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.